top of page

Plan van aanpak

Achtergrond

Tijdens het vak Atelier 5 hebben wij de opdracht gekregen om content te maken voor de Brandweer Fryslân. Hiervoor moeten wij ons verdiepen in de online présence van de Brandweer en in de unieke verhalen van iedere kazerne. Aan de hand van die informatie gaan wij content maken die past bij de opdrachtgever.

Onze groep heeft ervoor gekozen om een wervingsvideo te maken en om daarnaast bezig te gaan met storytelling: Hoe is de wervingsvideo tot stand gekomen? Dieper ingaan op personen die verschijnen in de wervingsvideo.
Persoonlijk: In mijn persoonlijke profilering staat dat mijn sterke punten het schrijven van teksten, leidinggeven en organiseren zijn. Binnen het team houd ik mij deze keer bezig met het organiseren en het leidinggeven.

​

​

Projectresultaat

Tijdens atelier 5 ga je aan de hand van jouw sterke skills - die voortkomen uit je persoonlijke profilering - een multidisciplinair team vormen met klasgenoten. Op deze manier bundelen we onze krachten en versterken we elkaar.

Ons team gaat aan de slag met het maken van content voor de Brandweer Fryslân. Wij leveren de volgende producten aan het einde van de periode op:

Een wervingsvideo die geschikt is voor meerdere platformen.

Storytelling content die ingaat op de bijzondere verhalen van de kazernes en het thema inclusiviteit, denk hierbij aan: nationaliteiten, geslacht, leeftijd, etc. Wij kiezen ervoor om deze content te maken voor het platform Instagram: Reels en stories.

Persoonlijk: Natuurlijk is de content opleveren ook één van mijn persoonlijke doelen, maar verder wil ik ook alles goed georganiseerd hebben zodat mijn team zo functioneel mogelijk kan werken. Verder hoop ik een goede projectleidster te zijn van een team waar iedereen zich prettig voelt en waarin iedereen zich kan ontwikkelen.

​

​

Projectactiviteiten

Om onze doelen te bereiken hadden wij de volgende activiteiten in gedachte:

  • Een persoonlijke profilering maken en aan de hand daarvan een rol kiezen met bijbehorende taken.

  • Onderzoek doen naar de online presence van de brandweer Friesland.

  • Onderzoek doen naar de 66 kazernes van Friesland.

  • Contact opnemen met de opdrachtgever om de gekregen opdrachten nog eens door te spreken.

  • Tussentijds feedback vragen.

  • Inplannen van draaidagen.

  • Het maken van content en deze vervolgens bewerken/ editen.

  • Navragen: Foto’s maken voor de beeldbank.

Persoonlijk: Ik houd me voornamelijk bezig met het samenvatten van online lessen, vergaderingen en brainstormsessie. Daarnaast houd ik de planning in de gaten en beheer ik het draaiboek voor de dag/dagen zelf. Verder help ik mijn team met vragen en/of problemen.

​

​

Projectgrenzen

Wij streven naar een goede samenwerking binnen ons team waarbij iedereen elkaar respecteert en openstaat voor vernieuwing. Daarnaast willen wij professioneel overkomen, dit doen wij door in contact te blijven met de docenten en de opdrachtgever.

Wat wij willen voorkomen is dat we te lang blijven hangen in een situatie. Mocht het brainstormen even niet lukken, dan lassen we een pauze in zodat er vervolgens weer ruimte is voor creativiteit.

Verder willen wij het onszelf ook niet te moeilijk maken. Dit kan gebeuren wanneer we té grootse plannen maken die niet reëel zijn binnen de tijd die we hebben gekregen.

Persoonlijk: Ook al ben ik projectleidster, wil ik op tijd aan de bel trekken. Het is natuurlijk het belangrijkste dat het team door kan werken.

​

 

Tussenresultaten/ kwaliteit

Om te zorgen dat we op de juiste weg blijven en nog leren van onze activiteiten, willen we zo vaak mogelijk (het streven is iedere week) samenkomen om alle activiteiten met elkaar door te spreken en aan te passen waar nodig.
Verder vragen wij de opdrachtgever tussentijds om feedback en mocht het nodig zijn ook aan onze docenten.
Persoonlijk: Ik ben degene die ervoor zorgt dat de opdrachtgever op de hoogte blijft van wat wij maken en om ervoor te zorgen dat de opdrachtgever dit beoordeelt, zodat het team weer verder kan.

​

​

Planning

Week 3; 13 tot en met 19 september
- Plan van aanpak + samenwerkingsafspraken maken + brainstormen.

​

Week 4; 20 tot en met 26 september
- Afspraak inplannen met de opdrachtgever + idee finetunen

​

Week 5; 27 september tot en met 3 oktober
- Afspraak met de opdrachtgever

​

Week 6; 4 oktober tot en met 10 oktober
- Eventueel nog een afspraak met de opdrachtgever als we denken dat we het niet gaan redden.

​

Week 7; 11 oktober tot en met 17 oktober
- Content (video’s en eventueel foto’s) editen en finetunen

​

Week 8; 18 oktober tot en met 24 oktober
- Laatste puntjes op de i.

​

Week 9; 25 oktober tot en met 31 oktober
- Project moet ingeleverd worden.

​

Risico’s

Er zijn een aantal risico’s waar we mee te maken kunnen krijgen. Denk aan:

  • Weersomstandigheden

  • Niet genoeg animo/ ziek zijn (Corona)

  • Te veel groepsleden en te weinig taken

  • Te weinig inclusiviteit 

Persoonlijk: De risico's van de groep zijn natuurlijk ook mijn risico's. Verder bestaat de kans dat een van mijn groepsgenoten ziek is en dan moet ik voor vervanging zorgen/ zorgen dat een ander groepslid het overneemt.

​

​

Taakverdeling

Mariska Vermaning: Mariska is de projectleidster van de groep, de persoon met de helikopterview. Tijdens het project houdt zij zich bezig met het coördineren van de samenwerking, het maken van een planning/ draaiboek en lost zij waar nodig problemen op die zich opdoen binnen de groep of tijdens het maken van de content. Verder helpt Mariska haar groepsleden waar nodig.
Zij is tweede contactpersoon van de groep.

​

Sanne Weenink: Sanne is mede-projectleidster, maar helpt ook bij het maken van de wervingsvideo. Zo beoordeelt zij of het script en de shotlist voldoet aan alle eisen en is zij de eerste contactpersoon van de groep. Daarnaast ondersteunt zij Daan bij het maken van de video en zorgt zij voor foto’s op de locatie van de desbetreffende kazerne.

​

Daan Smid: Daan focust zich compleet op de wervingsvideo, mede omdat zij hier de meeste ervaring mee heeft. Ze schrijft het script en maakt een shotlist, ook filmt zij de video die ze later edit en finetuned.

​

Vera van Donkersgoed: Vera houdt zich bezig met de storytelling. Zij gaat samen met Myrthe brainstormen en maakt vervolgens een strategie voor het verhaal dat we gaan vertellen. Ook is Vera de persoon die de content voor de storytelling filmt en edit.

​

Myrthe Tienstra: Ook Myrthe houdt zich bezig met de storytelling. Zij genereert de ideeën en doet inspiratie op van andere Instagram account die zich bezighouden met hetzelfde thema. Verder schrijft ze samen met Vera het script, bedenkt ook zij een strategie voor het verhaal dat ze gaan vertellen en gaat Myrthe ook aan de slag met het filmen en editen van de content.

Let's connect!

Bedankt voor de inzending!

© 2020  Proudly created with Wix.com

  • White Instagram Icon
bottom of page